Get Adobe Flash player

Piščančje prsi z rdečo papriko na solati



Sestavine za 4 osebe

  • 500 g piščančjih prsi brez kože
  • 3 žličke sladke rdeče mlete VITAMINOVE Horgoške paprike
  • 1 žlička posušenega timijana
  • 0,5 žličke mletega popra
  • 3 žlice olivnega olja
  • 1 žlička soli
  • 250 g solate kristalke
  • 100 g radiča
  • 4 paradižniki
  • 2 žlici limoninega soka
Težavnost
Čas priprave10min
Čas kuhanja15min
Skupaj25min


Priprava

Piščančje prsi operemo pod tekočo vodo in jih obrišemo s papirnatim brisačami. Vsak kos razrežemo na 2 dela. Natremo jih z mleto papriko, timijanom, soljo in poprom. V večjo p onev nakapamo 2 žlici olja in ga segrejemo. V segretem olju popečemo meso najprej z ene strani (da dobi zlato rjavo barvo), nato pa še z druge.

Solato očistimo, operemo in raztrgamo liste na velikost grižljajev. Paradižnike operemo, jim odstranimo zelene dele in jih razrežemo na manjše koščke. Solato in paradižnike pretresemo v skledo, solimo, dodamo preostalo olje in prelijemo z limoninim sokom. Solato dobro premešamo, na vrh položimo pečene piščančje prsi.